Köögi ventilatsiooni väljatõmbe puhastus on vajalik sest…
Ventilatsiooni puhastamine vähendab märgatavalt tuleohtu
Ventilatsiooni puhastus tagab puhtama ja tervislikuma töökeskkonna
Parandab auru ja suitsu väljatõmbe õhuhulkasid ning pikendab seadmete eluiga
Võimalikud väiksemad kindlustuse kulud(k.a õnnetuse korral)
Köökide väljatõmmete puhastusteenus sisaldab:
Professionaalselt kasutatavate köökide ventilatsioonikanaleid tuleb puhastada vastavalt kasutamise intensiivsusele:
Vastavalt 2014 aastal vastu võetud Eesti standardile (EVS 812-2:2014 Ehitise Tuleohutus), peab ventilatsioonisüsteemi puhastamise sagedus olema vähemalt kord aastas ning kahe puhastuskorra vahele ei tohi jääda rohkem kui 365 päeva.
Vastavalt tuleohutuse seadusele on ventilatsioonisüsteemide puhastamine kohustuslik.
Köögi Kubude ja Rasvakanalite Puhastamine: Miks See On Vajalik?
Köögi kubud ja rasvakanalid mängivad olulist rolli köögikeskkonna õhukvaliteedi ja tuleohutuse tagamisel. Tööstuslikud ja koduköögid koguvad väljatõmbesüsteemidesse aja jooksul rasva ja mustust, mis võivad põhjustada tuleohtu ning halvendada ventilatsioonisüsteemi efektiivsust.
Miks on köögi väljatõmbe puhastamine oluline?
- Tuleohutuse tagamine: Rasv ja mustus, mis kogunevad kubudesse ja ventilatsioonikanalitesse, on väga tuleohtlikud. Kuuma toiduvalmistamise käigus võivad need süttida, põhjustades köögis kiiresti leviva tulekahju.
- Ventilatsioonisüsteemi tõhusus: Mustuse ja rasva kogunemine vähendab ventilatsiooni võimekust eemaldada kuumust ja auru, mis võib halvendada õhu kvaliteeti köögis ja põhjustada ülekuumenemist.
- Toiduhügieeni säilitamine: Puhtad väljatõmbesüsteemid aitavad tagada köögis puhta ja sanitaarse keskkonna, vältides halbu lõhnu ja bakterite levikut.
Kui tihti peab köögi kubusid ja rasvakanaleid puhastama?
- Koduköögis: Soovitatav on köögi kubu ja rasvafiltrid puhastada vähemalt kord kuus. Filtreid võib tihedamini pesta, kui toiduvalmistamisel kasutatakse palju õli või rasva.
- Tööstusköögis: Puhastamise sagedus sõltub köögi kasutamise intensiivsusest, kuid üldjuhul tuleks professionaalses köögis rasvakanalid ja kubud puhastada iga 3-6 kuu järel.
Regulaarne puhastamine mitte ainult ei paranda köögi õhukvaliteeti, vaid aitab ka vähendada tulekahju riski ja hoida ventilatsioonisüsteemi töökindlana.